Sunde nøddekugler og daddelsnegle til den sude tandVI elsker allesammen rumkugler og kanelsnegle, men sunde er de ikke. Derfor er Charlotte som er orthomolekylærbehandler har lavet en dejlig nem opskrift til et sunder alternativ hvor der ikke er tilsat raffineret sukker, som kan få ens blodsukker til at stige hurtigt. 


En sød sund dessert behøves ikke at kun bestå af en masse tomme kalorier med e-numre og uden næring. Derfor er, især, nøddekuglerne fyldt med en masse naturlige vitaminer og mineraler.


NøddekuglerFremgangsmåde

Hasselnødderne ristes let i ovnen ved 125 grader eller på en pande til det brune skind nemt tages af.

Mandlerne, cacaopulveret og hasselnødderne blendes til de er helt fine. Til sidst tilsættes dadlerne og bledes med til en ensartet cremet masse. Det bløde smør røres i og det kan nu rulles til kugler og sættes i køleskab.

Nøddekuglerne skal nydes kolde.


Daddelsnegle


Dejen:

Fyld:


Fremgangsmåde

Lav dejen til sneglene og lad den hæve i 1 time. Til fyldet blendes dadlerne sammen med vaniljekornene og det smeltede smør røres i efterfølgnede. Efter hævningen rulles dejen ud og fyldet smøres ud. Derefter rulles dejen sammen og seglene skæres ud i ca. 1 cm tykkelse. Lad sneglene hæve 1 time og bag i ca. 12 min ved 200 grader ved varmluft.