Sådan kommer du i militærform!Nyt år. Nye rutiner. Nye mål. Sådan starter et nyt år for mange og især sundhed i form af motion ligger højt på den personlige ønskeliste for det nye år. Forsvaret giver sine bedste råd til, hvordan du effektivt kommer i militærform – uanset om du ønsker en uddannelse i Forsvaret eller ej. 

 Det er ikke blot januar og højsæson for sundhed og motion. Vi nærmer os også tiden, hvor man blandt andet kan søge ind på Forsvarets officersuddannelser. Derfor giver Forsvaret dig de bedste råd til at komme i militærform – om du ønsker at blive officer, jægersoldat eller komme i dit livs form, er udelukkende op til dig. 

Forsvaret giver dig 7 trin til, hvad du skal gøre for at komme i form og via skemaet kan du se, hvilke niveauer øvelserne kan gennemføres på. For officersuddannelserne skal du minimum kunne gennemføre niveau 2, hvorimod uddannelsen til jægersoldat kræver, at du kan bestå niveau 3.  

Har du mon det, der skal til for at blive officer, jægersoldat eller blot komme i dit livs form? Sæt i gang!

LØB

Du skal kunne løbe 2400 m. på 12. min. for at kunne bestå Forsvarets løbetest til officersuddannelserne eller blot til at komme i militærform.

RYG 

Lig på maven på et forhøjet underlag. Forreste, øverste hoftefremspring placeres ca. to fingersbredder ud over kanten. Hænderne flettes på brystet.
Testen starter, når overkroppen løftes til vandret position. 

90 GRADER MAVE

Teststillingen indtages sådan, at der opnås 90 graders vinkel i knæ og hofte, mens hænderne flettes på maven.
Testen starter når teststillingen er indtaget.
Bemærk: Ryggen holdes ret med hovedet i lige forlængelse af kroppen, og brystet skydes frem under hele testen. 

TRÆK TIL BRYST

Udgangsstilling er hængende med strakte arme og strakt krop (hælene placeres på en skammel eller lignende således at kroppen hænger vandret). Afstanden mellem hænderne (tommelfinger til tommelfinger) er 45 cm. 
Et træk svarer til, at brystet føres til bom og tilbage til udgangsstilling (helt strakte arme).
Bemærk: Der arbejdes kontinuerligt uden pauser i udgangsstillingen. 

SIDEBRO HØJRE/VENSTRE

Albue og underarm placeres på gulvet, overarmen skal stå lodret. Fødderne placeres oven på hinanden. 
Testen starter, når hoften løftes og der er opnået en lige linje fra fødderne op gennem rygsøjlen og hovedet
Bemærk: Testen gentages til modsatte side. 

RYGBRO HØJRE/VENSTRE

Foden placeres i gulvet med fuld kontakt og det andet ben strakt langs gulvet. Hænderne flettes på brystet, således at albuerne ikke rører gulvet. 
Teststillingen indtages ved at løfte hoften op fra gulvet til begge knæ har samme højde og lårene er parallelle. Samtidig med at der opnås en ret linje fra fod på det strakte ben til skulder. 
Testen starter, når teststillingen er indtaget.
Bemærk: Testen gentages med modsatte ben. 

LUNGES

Udføres (med en belastning på 20 kg) som et fremfald (skridt) til forreste bens hæl er min. en håndsbredde (10 cm) foran bagerste bens knæ. Der knæles ned til bagerste bens knæ har en maks. afstand på en håndsbredde (10 cm) til gulvet. 
Under testen skal hoften holdes vandret, forreste knæ skal bevæge sig lige hen over foden, og ryggen skal holdes så lodret som muligt med et naturligt svaj.
Bemærk: En udførelse er ét fremfald på et ben og tilbage. Efter hvert fremfald skiftes ben. Gentagelserne udføres langsomt og kontinuerligt uden pausen. 
Download Forsvarets træningsappFor inspiration til yderligere øvelser kan du downloade Forsvarets app ”Træn med Forsvaret”. Den er oprindeligt udviklet til at ruste danske soldater, officerer osv., men er gjort tilgængelig for alle og er derfor oplagt for dig, der bare gerne vil i (militær)form. Du finder et personligt 8-ugers træningsprogram, en række standardprogrammer og et øvelsesbibliotek med ca. 100 øvelser i app’en. 

Download den her: http://apple.co/2j3LGcp

For yderligere information og billeder kontakt:
Mathilde Mikkelsen, kommunikationsrådgiver for Forsvarets Rekruttering
Telefon: +45 53617443 E-mail: [email protected]