Kosttilskud - en hurtigere vej
Nogle vil ikke give mig ret her, men kosttilskud kan være en god læsning når man skal gøre det lettere at opnå det optimale kostindtag. Dette gælder især styrketræning.

Ved brug af kosttilskud får du ingen garanti for hurtigere muskelvækst, men for mange er det svært at levere nok proteiner (f.eks.) igennem en sund kost. Nogle mennesker kan, men ikke alle. Har du styr på din kost, et godt program og viljen, kan du risikere at spilde en masse penge på disse tilskud.

I langt de fleste tilfælde kan man få rigtig gode resultater, relativt hurtigt, hvis man bruger kosttilskud, spiser ordentligt og træner efter et velstruktureret program. Kosttilskud skal ikke ses som en dårlig ting, tværtimod skal det være din partner når du træner. Faktisk bruges f.eks. proteinpulver af mange ældre mennesker, da det er en nem og god måde at få nok til deres daglige behov (dette skyldes især at mange af dem er småtspisende).

En af anden ting man skal tage højde for, når man investere i kosttilskud, er kvalitet. Kvaliteten af pulveret er vigtigt, og derfor har vi valgt at linke til en Dansk Producent, der har 100 % styr på deres kosttilskud- man ikke er i tvivl om kvaliteten.

De vigtigste


Weight Gainer

Hvis man gerne vil have større muskler, skal man være i kalorieoverskud. At være i kalorieoverskud betyder at du indtager mere energi (kalorier) end du bruger. Ud over dette skal du have et højt indtag af dine musklers vigtigste komponent: protein. En stor del af dine muskler består netop af denne essentielle næring. Har du svært ved at komme i kalorie overskud, og har brug for et ekstra skud kulhydrater til at levere dine proteiner, skal du bruge Weight Gainer.

Weight Gainer har både hurtige og langsomme kulhydrater og en masse proteiner. Weight Gainer er til folk der har travlt, og har brug for en erstatning til et af dagens mange måltider, og til folk der har svært ved at opnå kalorieoverskud og en postiv nitrogenbalance igennem normal kost. Dette er velegnet til folk der har travlt og/eller er spinkle bygget og gerne vil tage muskelmasse på.Protein Pulver

Som nævnt før, kan du ikke bygge muskler uden dine byggesten; proteiner. Dette er i mine øjne det vigtigste kosttilskud, og jeg mener at alle der er seriøse omkring deres træning, burde have det. Ikke sagt at du ikke kan klare dig uden, for det er der set tonsvis af eksempler på, men som en travl studerende, med et lavt budget, er dette genialt, hvis man gerne vil se resultater. Der findes et hav af forskellige typer protein pulver, men de 2 vigtigste er: Whey og Kassein (af de 2 er Whey vigtigst).

Whey Protein pulver er lavet på mælk, og er perfekt til et hurtigt indtag af protein, da det hurtigt optages i blodbanerne. Whey har en meget alsidig aminosyreprofil og et højt indhold af de essentielle og forgrenede aminosyrer (BCAA), og derfor er det perfekt til muskelopbygning. Jeg anbefaler at man bruger Whey lige når man står op, som et ekstra tilskud 1-2 gange i løbet af dagen og lige inden og efter træning. Derfor holder man proteinniveauet højt, og får et hurtigt tilskud lige inden og efter træningen.

Dog har undersøgelser vist at den bedste kombination for protein til en før- og eftertræningsshake er en blandning af Whey Protein Pulver og Kassein Protein Pulver: Inden træning: 0,5 ske whey og 0,5 ske kassein. Efter træning: 1 ske whey og 1 ske kassein. Men dette afhænger meget af dit program og dine mål, og desuden findes der endnu bedre kombinationer, hvor du også bruger BCAA?s, kreatin osv. 


Du kan købe Whey Protein Pulver her.


Kasein Protein pulver er en modsætning til Whey, for det optages meget langsommere i kroppen; altså over en længere periode. Derfor frigives en stabil strøm af protein jævnt over flere timer. Dette gør Kassein til en genial Godnat drik!Du kan købe Kassein Protein Pulver her.Kreatin

Kreatin har skræmt mange, og der flyver mange forkerte rygter rundt omkring det. Kreatin er påvist, i løbet af talrige undersøgelser, til at have en forstærkende virkning på muskelopbygningen. I forbindelse med vægttræning øges opbygningen af muskelmassen med 30-40 % ved brug af kreatin, ifølge de videnskabelige undersøgelser. Der er lavet et hav af undersøgelser, og i modsætning til rygterne, er det påvist at der ikke findes nogle nævnværdige bivirkninger. Kreatin optages bedst med kulhydrater og protein, så derfor er det optimalt at blande det i ens får og efter træningsshake.


Du kan købe Kreatin her!
Kosttilskud der kan anbefales

Vitaminer og mineraler

Alt for mange danskere, og især unge, får ikke nok vitaminer og mineraler. Når man træner er det vigtigt at have styr på både sine makroernæringsstoffer (protein, fedt og kulhydrater), men bestemt også sine mikroernæringsstoffer (vitaminer og mineraler). Har man ikke det, vil man ikke se den samme muskelvækst som hvis man havde. Desuden er det veldokumenteret at vitaminer hjælper både på helbred og sind.


Du kan købe Vitaminer og mineraler her.Fedtsyrer

Som beskrevet i kostguiden, er fedtsyrer et utrolig vigtigt ernæringsstof for kroppen. Især omega 3 fedtsyrerne er gode, og vigtige for et sundt helbred samt opbygningen af muskler.


Du kan købe Fedtsyrer her.Kulhydrater

Det er sjældent at man har behov for dette, men nogle kan have, og gør man meget op i sin træning, er det bestemt noget man skal have.


Du kan købe Kulhydrater her.


Aminosyrer

Aminosyrer kan have en afgørende betydning for din muskelopbygning, men er egentligt ikke det mest nødvendige for de fleste. Dette skal kun bruges hvis du gerne vil se resultater hurtigt og konsekvent.

Du kan købe aminosyrer her.

Du bestemmer helt selv hvordan du vil administere din kost og kosttilskud, og dette skal kun ses som en vejledende guide. Alle mennesker er forskellige og har forskellige behov, men er du meget i tvivl bør du kontakte en professionel træner.